top of page

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

З 01 по 31 жовтня 2023 року проходив Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!», який був частиною Міжнародного місячника шкільних бібліотек.

Бібліотекарі, вчителі та учні Броварського ліцею №2 ім. В.О. Сухомлинського також взяли в ньому участь. Було складено план заходів на цей період, які на протязі жовтня успішно виконали.

Першого жовтня в нашій державі відзначався День козацтва та День захисників і захисниць України. До цієї події в бібліотеці закладу було підготовлено виставки: історико-літературну «Мужність і відвага крізь віки» та книжково-публіцистичну «Уклін всім, хто землю боронить…», які були використані у виховному заході для учнів старших класів під час презентації документального фільму «114 бригада ТРО ЗСУ». Також бібліотекарі підготували героїко-патріотичну віртуальну книжково-ілюстративну виставку «Від запорізьких козаків до героїв сьогодення».

Працівники книгозбірні ліцею Масоха Л.М. та Репрінцева О.Л. запросили класоводів та учнів 3-4 класів взяти участь у патріотичній акції «Тепло сердець – солдатам України» (дитяча творчість: малюнки, поробки, аплікації). З душевною теплотою та щирістю діти виконували свої роботи та писали побажання воїнам. На основі поданого матеріалу – підготували фотоколаж-представлення. Коли акція закінчилась – бібліотекарі всі подані роботи передали волонтерам.

Спільно з учителями української мови та літератури Накалюжною А.Д., Семеник О.М., Рибіною М.А. та учнями 5,7,8,11 класів було підготовлено відеоряд поезії «У нашім серці – Україна!». Завзято й помірно лунає поетичне слово на сучасній хвилі інформаційного простору.

У співпраці з учителями української мови та літератури Накалюжною А.Д., Рибіною М.А., Тесленко О.П., Черненко Т.В., вчителем зарубіжної літератури Анусіною Л.М. та учнями 7-11 класів

з’явились нотатки журналіста «Заповітна мрія в кожного із нас: відкритий мікрофон «Коли закінчиться війна…». Звучали та були записані думки молодого покоління про наше сьогодення й наше майбутнє…

Для користувачів бібліотеки було підготовлено тематичну книжково-ілюстративну виставку «Подорож у світ безпеки». У Броварському ліцеї №2 ім. В.О. Сухомлинського безпеці життєдіяльності приділяється належна увага.

30 жовтня в нашому закладі проходили міські педагогічні читання «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю. Грані особистості педагога у вимірах сьогодення». Бібліотекарі для цього заходу підготували дві переносні виставки: художньо-публіцистичну «Народному учителю, вченому, мислителю – вклоняємось за мудрість, повагу і любов» та книжково-демонстраційну «Василь Сухомлинський – для дітей і про дітей». Ці виставки в бібліотеці є постійно діючими.







26 переглядів
Пост: Blog2_Post
bottom of page